Welkom: Bij de OGD

Beste vrienden van de OGD,  “

 

//////////// persbericht  //////////////////

 

Verfraaiing van de Openbare Golfbaan Dronten: nu par 35!

De 9 holes golfbaan van OGD Dronten is uitgebreid van par 33 naar par 35. In totaal ondergingen vier holes een metamorfose. “Door de ingrijpende aanpassingen van de nieuwe holes krijgen de spelers een geheel nieuwe spelbeleving van de baan”, aldus Rianet van der Ven, samen met golfpro Mike Woltering de eigenaren van de OGD Dronten.

 

Het afgelopen jaar zijn op de baan in de Dronten vier holes onder handen genomen. Zo werd de par 3 tweede hole verlengd, waardoor het nu een par 4 is geworden, waarbij de fairway enigszins schuin moet worden aangespeeld. Ook hole acht kreeg er een fiks aantal meters bij en is een uitdagende par 5 geworden. Daarnaast werd ook hole 4 verlengd en heeft vanaf de nieuwe tee een prachtige en uitdagende kijk naar de fairway. Par 3 hole 7 werd zo’n 30 meter langer, met een fraaie nieuwe verhoogde afslag tee. De holes zijn door de NGF opnieuw ingemeten en de courserating en sloperating zijn aangepast.

 

Volwaardig                                                                                                          
De baan, die in 2009 is aangelegd, telt nu twee par 3’s, zes par 4’s en een par 5 en is ontworpen door golfpro Mike en zijn vrouw Rianet. Ze zijn erg verheugd met de uitbreiding van de baan, en door de nieuwe lengte is deze nu ook competitiewaardig geworden. “We zijn nu een compleet volwaardige baan die in alle facetten voorziet”, zegt Rianet. Zo is er de uitgebreide golfshop, waar iedereen de materialen kan testen en uitzoeken, met behulp van de flightscope, die bij zijn of haar spelniveau passen. In het gezellige restaurant met mooi buitenterras kan worden nagenoten van de ronde.

 

Hidden gem
Eerder dit jaar werd de baan door bezoekers van Leading Courses gekozen tot ‘Hidden gem’ en Mike hoopt dat de nieuwe status van de baan het nog aantrekkelijker maakt voor golfers om op de OGD Dronten te komen spelen. “De baan is een parel in de polder, al zeg ik het zelf. Als je de holes speelt waan je je buiten de polder, omdat het karakter van de baan een bosbaan is. Je loopt tussen de bossen en de meeste fairways zijn glooiend. Daarbij is de baan geschikt voor golfers van elk niveau.”

 

 

////////////// einde persbericht ////////////////////

 

 

 

De Openbare Golfclub Dronten is volgens bezoekers van Leadingcourses.com de mooiste verborgen parel van alle Nederlandse golfbanen in 2015.

 

Leadingcourses.com, een toonaangevende vergelijkingswebsite voor golfbanen,  heeft een Hidden Gem-verkiezing gehouden. Bezoekers konden aangeven welke baan in Nederland zij de beste verborgen parel vinden. De verkiezing betrof golfbanen met negen volwaardige holes of meer en met een gemiddeld waarderingscijfer boven de 7,5  op Leadingcourses.com,

 

Met 39,9% van de 1011 stemmen is Openbare Golfclub Dronten de Hidden Gem van 2015 geworden! Golfbaan De Achterste Hoef (15,4%) en Hattemse Golf & Country Club(13,2%) zijn respectievelijk nummer 2 en 3 geworden. 

 

Wij willen iedereen bedanken die aan de verkiezing heeft meegedaan en we hopen dat jullie een geweldig golfseizoen hebben in 2015.

 

Met sportieve groet, Mike en Rianet Woltering van der Ven

 

 

_______________________________________________________________________________________________

 

De Openbare Golfclub Dronten biedt golfers van elk niveau het complete pakket:

 

- een zeer uitdagende maar eerlijke 9-holes golfbaan in een bosrijke omgeving;

- de unieke golfshop GolfXchange met het allernieuwste en tweedehands materiaal;

- een uitstekende golfschool met moderne apparatuur en oefenfaciliteiten;

- een gezellig clubhuis met restaurant De Vier Seizoenen;

- een zeer gastvrije en actieve club.

 

BEZOEK ONZE VIRTUELE TOUR DOOR HIER   http://www.golfenindronten.nl/360/index.html  OP TE KLIKKEN

  

In de Virtuele Tour kunt u onder meer kennis maken met:

- onze golfshop GolfXchange;

- de driving range en de oefengreens;

- de afslagplaats van elke hole;

- de FlightScope.

 

Gebruik voor alle informatie over tarieven, lidmaatschappen en onze prachtige golfbaan het menu aan de linkerkant. Voor onze golfschool en voor de golfshop GolfXchange gebruikt u de knoppen bovenaan deze pagina.

 

Heeft u nog vragen? Schroom niet en bel ons: 0321-311407

 

Graag tot ziens bij Openbare Golfclub Dronten!

 

 

_______________________________________________________________________________________________


 


Inloggen leden

Ongeldige gebruikersnaam en/of wachtwoord
Vul uw e-mail adres in
Email adres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten? Aanmelden

BAANSTATUS:

GESLOTEN


Reserveer dan nu uw starttijd!


GEEN BUGGY'S toegestaan.

Drivingrange is open

Reserveer starttijd

CONTACTGEGEVENS:

Golfresidentie 131

8251 NS Dronten

Tel: 0321-311407


zie openingstijden GolfXchange :

Dindsdag t/m Zondag

Winterperiode -weersomstandigheden
feestdagen

Aangepasde openingstijden
info@golfxchange.nl